Grupa kupaca: Gost
Kroatisch Deutsch

Allgemeine Geschäftsbedingungen und Kundeninformationen

Uvijeti poslovanja i pristanak na iste te Informacije za kupce

I. Svi opisi i uvijeti poslovanja

§ 1 Osnovni uvijeti

(1) Slijedeci uvijeti poslovanja se odnose na sve vrste ugovora i poslova koje ste kupnjom sklopili s nama kao Ponuditeljem,  (Mareteam d.o.o.) a preko internet stranice mareteam.eu. Ako nije drukcije naznaceno, nijedna od dviju strana ne moze ovo isto opozvati.

(2) Potrosac u biti jest svaka stvarna osoba ili tvrtka der koja je svijesna i sposobna slobodno sklopiti Ugovor, te koja moze svojevoljno shvatiti sto cini dio Ugovora, koja je cinjenicna osnova te slobodno kroz kupnju sklopiti Ugovor. Ponuditelj jest pravna osoba u obliku tvrtke koja svojim kupcima daje istinite i tocne informacije kako bi sto svjesnije svom kupcu ponudila trazenu robu ili uslugu.

§ 2 Dodatna objasnjenja o Ugovoru

(1) Glavna stvar Ugovora jest Prodaja robe ili usluga.

Nasa ponuda na internetu je neobvezujuca za gledanje ali kupnjom se sklapa Ugovor o kupnji robe ili usluga.
 
(2)  Kod nas mozete pregledom artikala i stavljanjem istih u Kosaricu sklopiti Ugovor (Narudzbu) o kupnji s nasim web shopom preko on line sistema Kosarica.
Na taj nacin odabrani artikli klikom se stavljaju u   „Kosaricu" . Preko programa u svakom trenu mozete otkazati sadrzaj same Kosarice ili ga promjeniti. Nakon poziva stranice „Kasa" te nakon sto ste dali sve osobne podatke isto tako i sam nacin placanja- kao i nacin dostave na kraju ce Vam se pokazati sadrzaj narudzbe i Kosare kako biste utvrdili da li je sve ono sto zelite imati
Prije slanja narudzbe imate mogucnost, sazete artikle jos jednom pregledati, promjeniti (isto preko funkcije „nazad" od samog internet browsera) ili preko nase tipke kupnju prekinuti.
Samim slanjem narudzbe preko tipke "naruceno platiti" dali ste nam znak i Ugovor koji je obvezujuci je sklopljen.
Kao sljedece cete dobiti automatski jedan E-Mail o ulazu Vase narudzbe u sistem, te opet s time dolazi do Ugovora o kupnji.

(3) Sadrzaj ponude (a s time i sklopljeni Ugovor o kupnji) postaje unutar jednog dana cinjenicno i pravno valjan jer je poslan e mailom. U tom mailu se moze vidjeti sastav i artkle koji su naruceni, status narudzbe, nacin placanja i dostava.
Ako niste sacuvali ovaj mail niste vise u mogucnosti pratiti vasu narudzbu ali s time i ne znaci da niste sklopili Ugovor o kupnji. 

(4) Sam tok i status te razvoj narudzbe je vecimo dijelom u sustavu automatiziran. Zbog toga morate biti sigurni i provjeriti vas e mail da li vam je mozda navedeni i poslani e mail upao u podrucje Spam. Od tuda ga morate izvuci van natrag u ulaznu postu.

§ 3 Roba

(1)  Roba ostaje do punog placanja iste nase vlasnistvo.

§ 4 Odgovornost

(1)  Nikako ne mozemo na sebe preuzesti odgovornost za nastale stete ili gubitak vlastitog zivota, ili vlastitog tijela ili zdravlja. Nadalje ne mozemo na sebe preuzesti niti odgovornost na teska materijalna ostecenja uzrokovana razlicitim manama jer u biti smo samo posrednici izmedu Proizvodaca i Kupca. U tom smsilu kod proizvodaca za naseg kupca mozemo traziti garanciju za proizvod, rijesavanje u garantnom roku etc. 

(2) Odgovornost za mane u okviru proizvoda i proizvodaca se nalaze u poglavlju informacije za kupce, dio II. (dio II).

(3) Ukoliko su osnovne ugovorne obveze povrijedene, ukoliko se nasa odgovornost odnosi na tipicne manje pogreske, te predvidive manja ostecenja. Bitne ugovorne obveze su bitne duznosti, koje se vezu na prirodu samog ugovora i zato povreda bitnih dijelova ugovora kao i obveza, koje Ugovor namece kako bi se postigla svrha samog ugovora, sto cini ispravno izvrsenje ugovora stojimo izad toga da ga u potpunosti izvrsimo.

(4)  Odgovornost se iskljucuje zbog manjih i tipicnih pogresaka te koje ne uzrokuju vecu materijalnu ili dusevnu stetu.
(5)  Sami podaci i slike na internetu ne mogu biti izuzeti od pogresaka, pribliznih slika ili opisa proizvoda. Pondekad zbog dodatnih upita je bolje direktno nas kontaktirati. Mi smo odgovorni za dostupnost na internetu nase web stranice i proizvoda koji su u opisu na njoj, s tim da ponekad slike ne moraju odgovarati stvarnoj slici proizvoda.

§ 5 Izbor zakona, mjesto ispunjenja te jurisdikcija

(1)  U ovom vidu vrijedi Njemacko Pravo. Za potrosace u ovom vidu isto vrijedi njemacko Pravo koje je konzistentno Zakonu o zastiti potrosaca po cijeloj Europskoj Uniji.

(2)  Mjesto za eventualni sudski spor jest nas grad prijave, adrese i boravista kao davatelja usluga i roba, bilo da ste fizicka osoba, pravna osoba etc. koja je konzumirala nase robe ili usluge. Ista pravna sljedbenost se odnosi na sve druge bilo fizicke osobe bilo tvrtke koje se nalaze unutar Eu zemalja ili izvan istih Eu zemalja. Ako biste ste pozvali na sudske ovlasti drugog suda ili drugog grada od naseg mjesta i grada boravista i prijavljene adrese, u tom vidu taj pravni akt nema pravnu ucinkovitost.
(3) Odredbe o kupnji prava UN-a izrijekom ne vrijede.

_______________________________________________________________________________________


II. Vazne informacije za kupce

1. Pravni identitet Prodavatelja

Pepis bootsshop.at GmbH
Grazerstraße 1
4820 Bad Ischl
Österreich
Telefon: +436602325601
E-Mail: office@mareteam.eu
Europska komisija je postavila jednu platformu za izvansudske nagodbe pri On line kupovini (OS-Plattforma) koju mozete pozvati na link   http://ec.europa.eu/odr.

2. Informacije o samom Zakljucenju Ugovora

Tehnicki opis o nacinu zakljucenja samog Ugovora, moguci ispravak Ugovora i dovrsetak istog se nalazi pod  § 2 nasih Opcih uvijeta poslovanja i slanja paketa (Dio I.).

3. Jezik Ugovora i svi tekstovi u s vezi njega

3.1. Jezik Ugovora je njemacki.

3.2. Cijeloviti Ugovor i njegov tekst wird s nase strane nece biti sacuvan niti cuvan. Prije slanja same narudzbe preko on line sistema i Kosarice mozete sam Ugovor i sav tekst isprintati ili sacuvati u elektronickom obliku. Poslije ulaza Narudzbe kod nas svi naruceni proizvodi i podaci koje ste dali, ce biti provjereni te ce sam sistem u elektronickom obliku na Vas e mail poslati potvrdu narudzbe i sam tijek narudzbe preko kojeg mozete pratiti u kojem statusu je Vasa narudzba.

4. Pravila ponasanja

4.1. Nasa pravila poslovanja i odnos prema kupcu smo sastavili u istom Poglavlju te zbog toga smo podvrgnuli Ecommerce Europe Trustmark Code of Conduct, vidljivo pod linkom: http://www.haendlerbund.de/images/content/kaeufersiegel/kaeufersiegel-qualitatskriterien.pdf i http://www.ecommerce-europe.eu/website/trustmark/code-of-conduct/haendlerbund

5. Osnovna obiljezja robe i usluga

Osnovna obiljezja roba i usluga pronaci cete pod slikama i opisima artikala na nasoj internetskoj stranici.

6. Cijene i nacini placanja

6.1. U vecem dijelu cijene artikala ne ukljucuju postanske troskove dostave. Cijene ukljucuju porez na dodanu vrijednost koji je promjenjiv prem drzavi isporuke a ponekad i troskovi dostave.

6.2. Troskovi dostvae nisu ukljuceni u samu cijenu artikala. Sam trosak dostvae je nacelno postavljen prema drzavi isporuke ali medutim postoje i neka ogranicenja tipa tezine ili dimenzija proizvoda koji mogu povisiti trosak dostave.

6.3. Nacini placanja prate proces Narudzbe u Kosarici gdje ce Vam se jednog trena otvoriti prozor s mogucnostima izabiranja nacina placanja.

6.4. Osim ako nije drukcije naznaceno, sam nacin i mogucnost placanja ce se pojaviti tokom procesa Narudzbe u Kosarici

7. Nacini dostave i isporuke

7.1. Uvijeti isporuke, termina isporuke i nacina dostave, kao i rokova isporuke cete pronaci pod tipkom unutar nasih internet stranica ili ispod samih opisa artikala.

7.2. Opasnost i rizik same poslane robe koja je na putu k Vama izgubljena ili ukradena, sam rizik preuzimate Vi, bez obzira da li je paket bio ili nije osiguran. 

8. Pravila iz Jamstava 

8.1. Postoje Pravila po Jamstvima za proizvode
8.2. Kao Potrosac ste duzni prilikom zaprimanja posiljke hitro i odmah provjeriti da li je posiljka otvorena, otvarana, sastav i broj da li odgovara narudzbi ili da li je doslo do ostecenja prilikom transporta.Ako navedeno niste ucinili tesko je ostvariti prava na jamstvo proizvoda

Ova pravila poslovanja i informacije za kupce su ispitana i provjerena od strane pravnih strucnjaka za internet trgovine i automatski vrijede za sve pravne lijekove. Vise o tome i s vezi Pravila ponsanja i poslovanja te dostavi narudzbi mozete pogledati pod: http://www.haendlerbund.de/agb-service.

Posljednja Aktualizacija je ostvarena 18.01.2016.g. 
Natrag